Her vil jeg fortelle om de verdiene som jeg syns vi har på Sleneset...ei øy her langt ut i havet. Hvis vi nå får nye arbeidsplasser og flere barnefamilier er vi berga.. Hurra til alle som flytter hit og etablerer seg. Her er det godt å bo både for barn og voksne.

Slenesrypa er ikke noe skjelden syn.

Våren på Helgeland .

Vår største rikdom er våren. I den kan vi oppleve alle fire årstider samlet i samme uke.Da opplever vi gåseparet som beiter i hagen, ryper som kurrer langs veier og turstier og som ikke helt har fått av seg den kvite vinterdrakta. Alle måkene som roper sin hymne til oss og til våren. Kråka og skjæra som har holdt oss med selskap hele vinteren er travelt opptatt med reirbygging og relasjonsbygging. Kjøttmeis, gråspurv, linerle og alle de andre småfuglene er her. Tjelden er alltid trofast allerede i mars. Vi har Havørn som driver en paringsdans på himmelen over oss, hubro som trykker seg ned for å gjemme seg når vi kommer for nær og som ser etter oss med store oransje øyne. Vi ser Gravand, Toppand, Stokkand med fler. Vi ser terner, ærfugler,storspove og en gråhegre som  strekker halsen for å se om vi går forbi eller kommer nærmere. En Oter som piler over veien foran deg når du går tur, kan hende den har unger i steinfyllingen like ved.  Vi har det aller beste og villeste som naturen her kan by på.

Rødsildre eller Berjegull som vi kaller det.

Så har vi sommerens rikdom som består av veikanter som bugner av alle slags vakre blomster hele sommeren igjennom.  Du finner Prestekrager, Harelabb og Løvetann som lyser opp og sender bud om nytt liv også denne sommeren. Vi ser Nyperoser, Tiriltunge, Blåklokker, flere typer orkideer, Marikåpe pluss mange, mange, mange fler.  Fordi vi har fått så rikelig av alt, fra fjellflora og til kystflora. Sommeren på Sleneset er alltid fylt med liv av alle slag. Feriefolket og turistene er tilbake. Vi ser unger som bader .Familier som griller i Gamma og barna kan ta rotur på tjernet i prammen som ligger der til disposisjon..

Vi har en fantastisk utsikt over vårt rike fra Ulvøyhåjen.

Vi har 360 graders utsikt til alle fjell i fra vårt fjell som ruver hele 36 meter over havet.Vårt fjell som aldri skygger for solen selv ikke den dagen solen snur. Man kan bestige vårt fjell selv med all verden høydeskrekk og uten klatreutstyr. Man kan rusle opp en ettermiddagstur både vinter og sommer. Vi ser og kan beundre alle de vakre fjellene ligger som en eksotisk ramme rundt oss på alle kanter og de er så vakre sett fra vårt rike. For å nevne de jeg vet navnet på kan jeg nevne følgende.

I nord ser du Nesøya,  Hestmannen, Rødøyløva, Lurøyfjellet og Onøya. Deretter kommer Aldra og alle tindene innafor som jeg ikke vet å kan navngi. Så har vi Sjonfjellet, Tomma, deretter kommer Syv Søstre, Dønnamannen,Lovund, Træna Dørvær og Selvær..

Midnattsol i blomstereng.

Vi har mange fine havner og fremdeles har vi lokale fiskere.

Vi er den kretsen i Lurøy som kan skryte av å ha flest fiskerbåter og fiskere i kommunen. Vi har dermed liv rundt et fiskemottak. Vi har en aktiv båtforening og en fullsatt småbåthavn. Vi har kommunens største fiskerihavn. Vi har et øyrike rundt oss som alle padlere som besøker oss elsker å ferdes i .

Vi kan nå middagsmaten fra robåt om vi vil. Fiskeplassene er aldri langt unna.

Golfparken

Vi har en sakte og rolig stillhet som bare naturen kan gi oss.

Vi ønsker alle fremmede som ønsker å besøke vår øy på Helgelands vakreste kyst velkommen i land. Ja vi ønsker at du kan komme for å bli.Men uansett  enten du kommer med ferge eller hurtigbåt eller kommer med egen båt er du velkommen. Om du kommer sommer eller vinter, høst eller vår tror jeg alle vil se og oppleve det unike vi har her ute.,

Vinteren har et fantastisk lys å by på i form av soloppgang og solnedgang som går i ett og kan vare i 4-5 timer. Nordlyset som blafrer over himmelen en vinternatt er et fantastisk skue. 

For ikke å snakke om de stille,lange, lyse sommernettene.