Bilder fra Slenesdagan.

Sjærgårdsdagan på Sleneset.

En fantastisk festhelg for for hele familien.

Solværøyans idretts og ungdomlag sin store happening gikk av stabelen sist helg.  Tre dager til ende, den 22 -23-24 juli. Med værgudene på laget kunne Sleneset vise seg for alle tilreisende og fastboende fra sin aller beste side. Det ble ei fantastisk helg med mye god musikk, mye folk ,mange tilreisende og et fantastisk arbeidslag  bestående av  lokalbefolkingen. Et flott arrangement for både store og små. I følge arrangementskomiteen ble det ei rekordhelg på alle måter med en omsetning på i underkant av 450.000.i løpet av helgen.

Fredag den 22.juli startet med en konsert av Øyvind(ELG) Elgenes. Mest kjent som vokalist i ”Dance with a stranger” Han har en stor stemme som både fasinerte, engasjerte og rørte de ca 260 publikummere som hadde møtt opp til et stappfullt ungdomshus. Ca 150 bill forhåndsolgt på nett.

Etter denne storslåtte konserten var det dans etter musikk fra det irsk inspirert orkestret ”Kystfolket goes irish” masse folk og stor stemning.

Mye for barn og foreldre både i Slenesvika og på ungdomshuset på lørdag. Grillbua holdt åpnet med salg av forfriskninger, is kaffe og vafler. Trond Sæteren kunne fortelle at den lille redningsskøyta ELIAS som var på Sleneset for anledningen  kjørte ca 80turer.  ”Artic Event” fra Tromsø var også på plass der med opplåsbare sklier for store og små barn og det var ikke noe mindre populært og barna storkoste seg. Samme firma hadde også utleie av segwayer ved skolen og mange ville prøve denne ”nye” kjøredoningen. Det ble også arrangert  fiskekonkurranse .Tradisjon tro var det også blåsekasting på fotballbanen.                         

Salgsutstilling på Nordlysheimen med salg av kaffe og kaker ”attåt”. Etter hvert var det også grillmat å få kjøpt. Av utstillere kan nevnes bla. Anita S. Grønning innfløtta ranværing, hun håndterer både symaskin, pensler og strikkepinner og hadde mye forskjellig  å by på. Kjell Ivar Vestå var der med flotte foto på lerret tatt fra helgelandsnaturen. Ann Tove Henriksen (Potetfolkets mor) viste fram flotte bilder som hun hadde malt. Pruglhei gård med gårdsmat, og selvfølgelig Sleneset husflidlag med blant annet den populære Lurøy votten. Hilgunn Larsen har masse flotte selvproduserte produkter blant annet Slenesluen. Inger Jønsson har heklet og strikket mye fint.  Reidun Toven med mange flotte strikket klær. June Klæboe fra BraPro, Åsild Johannesen med bla. hjemmelaget gomme.  Ja rett og slett noe for en hver smak.

Barneshowet på Nordlysheimen med ”DORI FAMOUS” var barnas(og de voksnes) høydare.  Alle var med både barn og voksne  lot seg engasjere . Det var hopp og sprett og tjo og hei. Gunn Joakimsen som hadde to barnebarn med seg på showet  slo fast at det var ikke var et barne show men et familieshov. Ca 50 barn og i tillegg mange voksne overvar showet.

Det var  en feiende flott fest senese på lørdagskvelden med dansemusikk av  samme bandet Dori Famous  og Trond Sæteren kan fortelle at det ble solgt ca 200,- bill.

 

ndag den 24 juli var det avsluttning på denne store helgen med rebusløp der  30 betalende deltagere startet fra Gamma . Kajakkpadling fra Tittenosen med 7 deltagere og dæretter avsluttnings kafe på ungdomshuset og siste innspurt av loddsalg, premieutdeling og trekning av loddbøkene.